Publisert Legg igjen en kommentar

Ramenbolle

Har du noen gang blitt skikkelig inspirert av en matoppskrift?

Det har jeg!

Både jeg og min kjære Øistein elsker asiatisk mat, og da jeg en dag fant denne oppskrifta på Asiatisk nudelsuppe med kylling på Trines Matblogg, var det kjærlighet ved første smak🤩! Problemet var bare at vi ikke hadde suppeboller som denne suppa fortjener. Og jeg bestemte meg fort at DET må vi jo ha.

Jeg tenkte at bolla må kunne ta en generøs porsjon, uten at det virker stappefullt, se inviterende ut og fremheve maten.

Som tenkt, så gjort. Jeg har lagd former i råbrent steingods som jeg bruker som mal. Jeg har prøvd meg frem med forskjellig typer leire, dekorasjoner og glasurer. Herlig! Jeg har kosa meg fælt og blitt enig med meg selv om hva jeg liker best.

Høsten er så perfekt for varme og smaksrike supper 🧡 og jeg planlegger å introdusere de for salg på Mørketidsfesten på Berger i november. Alle er hjertelig velkomne, kanskje du vil bli inspirert du også?

Publisert 2 kommentarer

Deva

Deva

Devaer, engler, skogsalver…de går under mange navn og jeg har lagd de i mange år. Tidligere hadde jeg de i flere størrelser, noe jeg vurderer å ta opp igjen. Men denne gangen har jeg kun laget de i den aller minste versjonen, for de passer så godt til Mørketidsfesten på Berger og julemarkeder. Dette er en rask titt på hvordan jeg lager disse bittesmå gledessprederne, fra myk steingodsleire til klar – ferdig – FLY!

Publisert Legg igjen en kommentar

Spennende med stensiler

Flere har spurt meg om hvordan jeg har fått til overflaten på mine siste kopper til te og kaffe. Og svaret er altså: stensiler!

Man kan finne stensiler til alt mulig online om du liker å arbeide med papir, tekstiler, oppussingsprosjekter og så videre. Stensiler gjør det enklere å overføre samme mønstre eller motiver på forskjellige overflater gjentatte ganger.

Jeg lager mine egne stensiler etter bilder jeg tar selv, eller som jeg finner på nettet. Jeg er spesielt interessert i planter (jeg er jo hagegal) og etter at jeg har begynt å utforske stensiler, så ser jeg på fotografering på en litt annen måte. For at bildene jeg tar skal fungere best som stensiler må jeg også tenke på mellomrom. Jeg ønsker at mellomrommene også skal være interessante og at utskjæringen henger sammen mest mulig. Det gjør det enklere når jeg skal feste det på leira senere.

En av mine favoritter, Tulipa turkestanica, den har mange blomster på samme stilk

Jeg jobber med bildene på iPad i appen Scetchbook og bruker en Apple pen for å tegne ut akkurat det motivet jeg ønsker. Motivene blir svært forenklet, men jeg ønsker at formen fortsatt er lettkjennelig og definert. Når motivet er klart, skriver jeg det ut i ønsket størrelse og overfører det på kalkerpapir med blyant.

Motivet velges ut
Kan bygges videre og/eller forandres

Jeg kan bruke samme bilde og bygge opp et større motiv dersom jeg ønsker variasjon. Da kan jeg ha et motiv som går igjen på forskjellige type produkter i forskjellige størrelser.

Det jeg bruker av utstyr for å lage stensilene er: kalkerpapir, bløt blyant (4B), et tynt trykkpapir som avispapir men uten sverte (Noen blomsterforretninger bruker dette til innpakning av blomster, har også funnet det på Rimi), keramisk pennekniv, skjærematte i plast og teip som sitter ordentlig fast i skjærematta.

Utstyr
Fastmontert og klar
Ferdig til bruk!

Etter at jeg har teipet fast papirarkene (4 lag er maks for meg), fester jeg kalkerpapiret fast med motivet ned. Så tegner jeg etter for at streken skal bli overført. Deretter følger forsiktig utskjæring mens jeg prøver å utnytte støtten av teipen rundt kanten. Den mobile skjærematten forenkler prosessen, da jeg kan snu den rundt og skjære fra alle kanter. Gleder meg til å prøve ut denne stensilen!

Publisert 1 kommentar

Fossekleiva åpner igjen!

Endelig!

Lørdag 12. juni klokka 11 åpner Fossekleiva på Berger igjen, etter å ha vært stengt i en lenger periode på grunn av koronaregimet og dertil tilhørende sikkerhetstiltak og begrensinger.

Og det er mye som skal foregå her fremover, men først er det duket for Sommerutstilling med hele 19 kunstnere representert og Skulpturprosjekt av Marit Wiklund. Begge utstillingene varer til 11 august. Åpningsdagen blir markert med både korkonsert oppe ved Marit Wiklunds atelier, og utekonsert med Frøydis Grorud og Trude Kristin Klæboe nede ved kultursenteret.

Berger Museum åpner også dørene, og har oppdatert utstillingen sin i 2 etasje.

Café Jebsen tilbyr enkel bevertning i samarbeid med Smia, og man kan nyte sin kaffe i den nye Vinterhagen med utsikt ut mot elven som går under bygningen.

I tillegg er den lille butikken i kafeen åpen, og der har jeg en del av det jeg lager. Blant annet rykende ferske porselenskopper til te eller kaffe.

Du kan også finne annet keramikk, glasskunst, billedtrykk, kunstkort og kalendere, trearbeider, smykker, ullarbeider fra Filtmakeriet, deilige fristelser fra Berle Gård og selvfølgelig Bergerpledd, laget etter gamle design de har i arkivet sitt.

Nå er det jo fremdeles restriksjoner på hvor mange som kan besøke utstillingene på samme tid, så litt planlegging er å anbefale. Man kan bestille billett via nettet på Fossekleiva.no. Det er gratis inngang, men billetter må forhåndsbestilles slik at smittevernsreglene kan overholdes.

Espressokopp i porselen
Publisert Legg igjen en kommentar

Ny nettside!

Nettsiden min har vært litt oversett de siste årene men nå starter jeg på ny frisk. Velkommen! Splitter nye nettsider med nettbutikk! Det er litt enklere å redigere disse en de gamle, og planen er å legge inn korte glimt inn i arbeidsdagen min, kanskje presentere noen av teknikkene jeg bruker. Jeg er nok mest opptatt av å være kreativ på verkstedet, men med litt hjelp fra Øistein så går det seg nok til.

Etter et tappert forsøk på Facebook Store og en Epla butikk for en del år siden så forsøker jeg meg med nettbutikk her på hjemmesiden min. Den er i oppstartsfasen, men Vipps kommer (de har 2-3 ukers behandlingstid), og så håper jeg at Bring sender meg kundenummer snart så kanskje det blir mini-pakker i postkasse. Før det har jeg kun henting på Berger og norgespakke som fraktalternativer. Flere produkter er også på vei så snart jeg får tatt noen flere bilder.